Най-голямата видеоплатформа YouTube представи специален хъб за гледане на новини, който да

...
Най-голямата видеоплатформа YouTube представи специален хъб за гледане на новини, който да
Коментари Харесай

YouTube ще има свой хъб за авторитетни новини

Най-голямата видеоплатформа YouTube представи специфичен хъб за гледане на вести, който да помогне на феновете в 40 страни да намерят новини от надеждни източници, заяви компанията в сряда.

Целта е да се създадат надеждните новинари по-лесно налични с прибавянето на две функционалности - страница за гледане и " Програма за нововъведения във формат Shorts ".

Страницата за гледане ще демонстрира наличие от това, което YouTube е определил като " авторитетни източници " и ще предлага спомагателни видеа, свързани с тематиката. Форматът Shorts - с видеа до 60 секунди - предоставя компактна информация, тъй че феновете могат бързо да се осведомят за новините на деня.

" Сега повече от всеки път сме решени да свържем хората с висококачествена информация, на която могат да се доверяват, изключително в интервали на избори, несътрудничество и естествени бедствия ", сподели YouTube в изказване за новинари.

Стрийминговата платформа съобщи, че работи с над 20 организации в 10 страни, с цел да даде настоящи новинари на феновете, само че са включени единствено тези с дълги видеоформати в YouTube. Компанията обаче ще инвестира и 1,6 милиона $ в Програмата за нововъведения във формат Shorts за новинари.

" Целта ни с Програмата за нововъведения във формат Shorts е да подкрепим новаторски новинари, които са заинтригувани да одобряват благоприятни условия за къси новинарски известия, само че нямат ресурсите да го създадат ", сподели YouTube в изказването си.

Усилията на YouTube да усъвършенства новинарските функционалности на платформата идват в миг, в който приложението Threads на Meta намерено отхвърля дейната поддръжка за новинарско наличие на платформата. 

" Политическите и съществени новинари неизбежно ще се появят в Threads - в някаква степен те към този момент са в Instagram - само че няма да създадем нищо, с цел да ги насърчаваме ", написа шефът на Instagram Адам Моссери.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР